Herkullinen soijalasagnette

19 lokakuuta 2015
Heippa! Aina ei ehdi tai jaksa laittaa ruokaa pitkän kaavan kautta, joten ajattelin tulla jakamaan teille yhden helpon ja nopean reseptin kiireisten päivien varalle. Kun haluan selviytyä ruuanlaitosta pienellä vaivalla, suosin puolivalmiita ratkaisuja ja laatikkoruokia, sillä ruuan kypsyessä uunissa aikaa jää muille hommille. Ostin uteliaisuuttani Rainbown lasagnetteainekset-paketin, joka sisältää pastan ja kastikejauheen. Paketin kyljessä oli valmis resepti, jota muokkaamalla sain aikaan herkullisen ja simppelin soijalasagnetten. Jos olisin muistanut niitä ostaa, olisin lisännyt ruokaan vielä ainakin parikaa ja kesäkurpitsaa, mutta tyydyin tällä kertaa kasvisten osalta pelkkään porkkanaan.  Mutta hyvää oli näinkin, ehdottomasti suosittelen kokeilemaan! 

Soijalasagne

Tummaa soijarouhetta
1 pussi Rainbow-kastikejauhetta
3 dl soijamaitoa
6 dl vettä
1 pussi Rainbow-lasagnettepastaa
Juustoraastetta
Porkkanoita (tai esim. paprikaa, kesäkurpitsaa ja sipulia)

Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kaada soijarouheen päälle kuumaa vettä niin, että rouhe juuri ja juuri peittyy. Anna turvota pari minuuttia ja raasta porkkanat. Tee kastike kattilassa eli lisää kastikejauhe, soijamaito ja vesi samalla sekoittaen. Kun soijarouhe on valmista kaada se kastikkeen joukkoon, samoin porkkanaraaste. Kaada kastike uunivuokaan ja sekoita lasagnettepasta kastikkeen sekaan. Lisää mukaan juustoraaste ja ripottele sitä lopuksi vielä lasagnetten pinnalle. Paista uunin alimmalla tasolla 30-35 min. Anna lasagnetten vetäytyä 5-10 min ennen tarjoilua. Valmista!

6 kommenttia

  1. Oi miten hyvänkuuloinen resepti, pitääkin kokeilla!
    Näin hauskana tietona se, että tumman ja vaalean soijarouheen ainut ero on siinä, että tummaan on lisätty väriainetta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa ehdottomasti kokeilla! Joo mä itseasiassa tämän tiesinkin, se on tosiaan värjätty sokerikulöörillä, mutta on muuten samaa tavaraa kuin se vaalea. Käytän molempia vähän ruuasta riippuen :) Kivaa maantaipäivää!

      Poista
  2. Tuo vaikuttaa hyvältä ohjeelta! Harmi kun en voi sitä noudattaa :(
    Tai siis, en jaksa alkaa vain itselleni tekemään, kun taloudessa on lisäksi kolme muutakin ihmistä. Mies ei voi syödä pastaa (eikä perunaa, eikä riisiä, eikä ties sun mitä muutakaan), eikä lapsille saa kuulemma syöttää soijaa. Mutta kasvisruokareseptit on kuitenkin kivoja, ehkä tuota vois muokata jotenkin niin, etten käyttäis siinä soijaa... Hmm.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo kannattaa kokeilla muokata tuota itselle parhaiten sopivaksi! Mä teen aina itselleni oman ruuan ja miehelle toisen, vaikka toki siitä vähän enemmän vaivaa onkin. :)

      Poista
  3. Oih kuulostipa hyvältä. Saako reseptin ottaa ja kokeilla itse? Täälläpä oon tehnyt savulohesta oli aika erikoinen makuelämys.

    VastaaPoista

Sisällön tarjoaa Blogger.