Suklaakeksit

27 lokakuuta 2015
Töistä kotiin palattuani mulle iski jäätävä makeannälkä, mutta kauppaan en jaksanut enää lähteä. Mä en ole koskaan innostunut leipomisesta ja tunsin piston sydämessäni kun poikaystäväkin eilen vihjasi miten kivaa olisi kun edes joskus leipoisin jotakin. :-D Nostin jauhopussin pöydälle, käärin hihat ja aloin etsimään sopivaa reseptiä Vegaanin keittiössä-kirjasta, josta löytyy ohjeita toinen toistaan herkullisempiin ruokiin. Löysin helpon suklaakeksien reseptin johon tarvittavat aineet olivat niin tavallisia, että niitä löytyi jopa minun kaapista. Mä en ole ikinä elämässäni leiponut keksejä, jos olisin tiennyt miten helppoa ja nopeaa se on, olisin varmasti toiminut asian suhteen jo huomattavasti aiemmin! Resepti on tosi yksinkertainen ja helposti muunneltavissa, valmistamani keksit ovat sekä maidottomia että vegaaneja. Kekseistä tuli tosi herkullisia, maistuivat vähän Subwayn-suklaacookieilta! Mun makeannälkä katosi ja Tonikin oli tyytyväinen kun sai vihdoin toivomiaan herkkuja, joten kaikki osapuolet taisivat olla tyytyväisiä, hahah. 


Suklaakeksit:

2 dl sokeria
1 dl rypsiöljyä
½ dl tummaa siirappia
3-4 rkl vettä
1 tl vaniljasokeria
3½ dl vehnäjauhoja
1 dl kaakaojauhetta
½ tl leivinjauhetta
½ tl suolaa
50 g tummaa suklaata rouhittuna
½ dl kaurahiutaleita

Vatkaa yhteen sokeri, rypsiöljy, siirappi ja vesi. Yhdistä vehnäjauhot, kaakaojauhe, leivinjauhe ja suola ja sihtaa seos nesteiden joukkoon. Lisää vielä taikinaan suklaarouhe ja kaurahiutaleet. Sekoita taikina käsin tasaiseksi. Muotoile taikinasta käsin noin 20 palloa ja asettele ne leivinpaperin päälle. Paina keksit kämmenellä noin sentin paksuisiksi ja paista 170 asteessa noin 8-9 minuuttia. Anna keksien jäähtyä ritilän päällä. Tarjoa keksit kylmän mantelimaidon kanssa. Valmista! 

Ps. Olettehan muistaneet linkittää bloginne edelliseen postaukseen sekä osallistuneet samalla arvontaan? Kivaa tiistai-iltaa! 

6 kommenttia

  1. vegaaninen on aina maidoton. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo niin on, mutta kirjoitin ne kuitenkin tuohon erikseen, tosin voisin sen korjata kun se oli ehkä vähän epäselvästi sanottu! :)

      Poista
  2. ooh onpas superhyvän näköisiä! Voisin niin kuvitella jotain pähkinöitä tohon reseptiin kans ^_^

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ne oli kyllä tosi herkkua, joo pähkinät sopisi varmaan näihin myös hyvin! :)

      Poista
  3. Noi on ihan älyttömän hyviä! Oon tehny silleen et vaihtanu suklaarouheen rusinoihin ja nam, toimii kyllä niinkin :)

    VastaaPoista

Sisällön tarjoaa Blogger.