Katsaus kuluneeseen vuoteen

31 joulukuuta 2016

Heippa! Vuosi 2016 alkaa olla lopuillaan mutta ennen vuoden vaihtumista käydään vielä lyhyesti läpi mitä kaikkea kulunut vuosi piti sisällään.

Vuosi alkoi aika masentavasti, jäin sairaslomalle heti tammikuussa kaksisuuntaisen mielialahäiriön sekamuotoisen sairausjakson takia ja voin niin huonosti että mietittiin jo osastohoitoa. Tarkoitus oli valmistua toukokuussa ja muistan miten paljon mua ahdisti jäädä kotiin kun tiesin että jos sairasloma jatkuu pitkään lykkääntyy kovasti odottamani merkonomin paperit syksylle. Kävin viikottain syömishäiriöyksikössä tukikäynneillä, mutta koska sieltä en saanut tarpeeksi apua tuon kaksisuuntaisuuden hoitoon siirsin käyntini kokonaan yksityiselle lääkärille. Se oli hyvä päätös, sillä sieltä saamani tuen ansiosta sairasloma jäi aluksi vain kuukauden mittaiseksi ja pystyin taas jatkamaan opiskelua. Mä vieläkin ihmettelen että millä voimilla, mutta valmistuin suunnitelmien mukaan merkonomiksi toukokuun alussa. 


Toukokuussa pian valmistujaisteni jälkeen ostettin omakotitalo maaseudulta ja muutettiin sinne kesäkuun alussa ettei Tonilla olisi enää niin pitkä työmatka. Olin samaan aikaan kesätöissä kuukauden, mutta raskaan kevään jälkeen sairauteni alkoi taas oireilla ja jäin pitkälle sairaslomalle mikä kesti marraskuun loppuun saakka. Vaikka voin koko kesän aika huonosti niin päällimmäisenä mulla on siitä kyllä kuitenkin enemmän hyviä muistoja, oli ihanaa laittaa meidän uutta kotia ja hoitaa kissanpentua ja kania jotka muuttivat meille kesäkuussa. 

Syksy meni harrastusten, uuden kodin sisustamisen ja terapian parissa. Kaikista parhaiten voin loka,- ja marraskuussa minkä huomaa jo postausten runsaasta määrästä. Kirjoittelin kodin sisustushaaveista, esittelin mun uutta kameraa, jaoin meikkivinkkejä ja marraskuussa oltiin jo kovin jouluisissa tunnelmissa. 

Nyt kun katson vuotta taaksepäin niin paljonhan siihen mahtui sairaslomakuukausia ja pahaa oloa, mutta vastapainoksi tapahtui myös paljon hyviä asioita, kuten ammattiin valmistuminen ja tämä meidän ihana uusi koti. Lääkäri vaihtui ja aloitin terapian, minkä ansiosta sain vihdoin oikeanlaista hoitoa ja pääsin käsittelemään asioita jotka ovat painaneet mieltäni jo pitkään. Vuoteen on mahtunut paljon ylä- ja alamäkiä, mutta uskon että olen taas vähän kasvanut ihmisenä tai ainakin oppinut tuntemaan itseni paremmin. En tee uudenvuodenlupauksia vaan elän mielummin päivä kerrallaan, mutta positiivisin mielin odotan mitä uusi vuosi tuo tullessaan. Oikein hyvää uutta vuotta toivottaa Kristiina! 

5 kommenttia:

 1. Jokaisessa vuodessa, niissä vähän huonommissakin on onneksi aina myös hyviä asioita. Silloin on tärkeää levätä kun siltä tuntuu, sillä ei mikään tässä elämässä ole tärkempää kuin oma terveys ja hyvinvointi.
  Itsekään en tee yleensä sen kummempia lupauksia, vaan eteenpäin mennään päivä kerrallaan.
  Toivottavasti vuosi 2017 tuo sulle kaikkea positiivista ja ihanaa.<3 :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon ja sitä samaa toivon myös sinulle! <3 Ja kuten tuossa tekstissä mainitsinkin niin vaikka oli paljon ikäviä asioita niin enemmän on kuitenkin niitä hyviä muistoja! :)

   Poista
 2. Oikein hyvää ja tasapainoista uutta vuotta sinulle, paljon voimia jokaiseen päivään! Kirjoitit postauksessa, että siirsit hoitosi yksityiselle lääkärille ja olet saanut häneltä hyvää apua kaksisuuntaisen mielialahäiriön hoitoon. Voisitko vinkata lääkärin nimen, kun vastaavaan vaivaan olisi nyt lääkäri etsinnässä ystävälläni? Kiitos, jos pystyisit auttamaan...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kovasti ja sitä samaa toivon myös sinulle! :) Mä käyn terapiassa ja tapaamassa lääkäriä Seinäjoella Identumissa mikä siis on yksityinen psykiatrian tutkimus,-ja psykoterapiakeskus. Se sijaitsee ihan Epstorin vieressä. Sieltä löytyy varmasti monta hyvää lääkäriä, mutta itse tapaan naista nimeltä Tuula Poussa. Toivottavasti tästä oli apua! :)

   Poista
 3. Moi!

  Perustin keskustelu- ja vertaistukifoorumin mielenterveysongelmista kärsiville. Aiheina on mm. ahdistus, masennus, paniikkihäiriö, sosiaalisten tilanteiden pelko ja muita.

  Tervetuloa mukaan keskustelemaan jos kiinnostaa! :)

  https://www.hullujenhuone.com

  VastaaPoista

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan