Vegaanikosmetiikkaa arkikäyttöön osa 1.

06 tammikuuta 2017
Heippa! Edellisessä postauksessa mainitsin että olen siirtynyt kokonaan vegaaniseen ruokavalioon. En halua että mun veganismi rajoittuu vaan ruokaan, joten olen nyt aluksi alkanut korvaamaan päivittäin käyttämäni kosmetiikka,-ja hygieniatuotteet vegaanisilla vaihtoehdoilla. 

Vegaaninen kosmetiikka on sitä, ettei tuotteita ole testattu eläimillä eikä niissä ole käytetty eläinperäisiä ainesosia. On siis myös tuotteita, joita ei ole testattu eläimillä, mutta ne sisältävät eläinperäisiä ainesosia kuten lanoliinia tai hunajaa. Luonnonkosmetiikkamerkkejä on monia, mutta luonnonkosmetiikkakaan ei automaattisesti tarkoita samaa kuin täysin eläinkokeeton kosmetiikka. Tämä kuulostaa äkkiseltään ehkä vähän monimutkaiselta, mutta kun asiaan hieman perehtyy niin aika nopeasti sitä oppii näiden erot ja ne kokonaan vegaaniset tuotteet ja tuotemerkit tulevat tutuiksi. Mullakin on vielä paljon opittavaa ja innolla odotan että pääsen tutustumaan tarkemmin eri tuotteisiin ja niiden valmistajiin.

Onneksi vegaanista kosmetiikkaa löytyy nykyään helposti marketeistakin, kaikki tässä postauksessa esittelemäni tuotteet on ostettu Seinäjoen Citymarketista.


Laveralta ostin mm. Repair & Care shampoon ja hoitoaineen, pakkaukset oli ihanan pirteät ja molemmat tuoksuivat tosi hyvältä mikä on minusta aina plussaa. Hiuksista tuli puhtaat ja ihanan pehmeät, joten näitä tulen varmasti käyttämään jatkossakin. Tuolla Cittarissa oli Laveran ja Urtekramin tuotteita  kyllä yllättävän iso valikoima ja hyllyyn jäi vielä monta kiinnostavaa purkkia, joita haluan päästä testaamaan. 


Urtekramilta ostin suihkugeelin, käsivoiteen ja deodorantin, kaikki tuoksuvat ihanasti ruusulta. Näistäkään en kyllä keksi mitään huonoa sanottavaa, kaikki ajoivat hyvin asiansa ja ovat vielä tosi edullisiakin. Vegaanikosmetiikan ei siis todellakaan tarvitse olla kallista tai vaikeasti saatavissa! 


Näiden lisäksi ostin vielä mm. meikkejä, huulirasvan ja hammastahnan, mutta ne esittelen omassa postauksessaan ettei tämä venyisi tämän pidemmäksi. Olisi tosi kiva kuulla teidän fiiliksiä ja kokemuksia kyseisistä tuotteista tai vegaanikosmetiikasta ylipäätään! Hyvää viikonloppua toivottaa Kristiina! 

10 kommenttia

  1. Ihanaa ku teit näistä postauksen, meinasin kysyä sulta instagramissa teetkö haha. :D Tykkään itekki tosi paljon luonnonkosmetiikasta ja toi shampoo ja hoitoaine vaikuttaa kyllä mielenkiintosilta, pakko varmaan testata seuraavaks niitä. :) Suosittelen Lushin tuotteita, niistäki tosi moni on täysin vegaaninen ja kaikki on eläinkokeettomia ja esimerkiks niiden palashamppoo ja palahoitoaine on tosi hyviä! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentista, kiva kuulla että sitä toivoitkin! Joo suosittelen testaamaan tuon shampoon ja hoitoaineen, itse ainakin tykkäsin kovasti. Lushin tuotteita en ole vielä kokeillut, mutta täytyypä tutustua niihin! :)

      Poista
  2. Mielenkiintoinen postaus, kun itsekin tässä pikkuhiljaa olen siirtynyt vegaanikosmetiikan puolelle :) Huomasin itekin just että Cittariin oli noita Laveran tuotteita ilmaantunut ja aion kyllä ehdottomasti kokeilla myös. Urtekramin tuotteita olen jonkin verran käyttänyt ja oon myös tykännyt niistä :) Vegaani/kasvisruokavaliokin on haaveissa, mutta ensin haluan saada syömisen kuntoon ja se tuntuu helpommalta sekasyöjänä. Olisikin kiva jos joskus tekisit jotain postausta aiheena jokin vegaaninen ruoka/leivontaohje :) Joka tapauksessa nostan hattua vegaaniuspäätöksellesi, se kun kuitenkin vaatii jonkin verrankin asioiden selvittämistä ja vaivannäköä. Toivoisin todella että vegaanius ja ympäristöstä välittäminen lisääntyisivät entisestään, joten kiva aina lukea tällaisia tekstejä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos mukavasta kommentista, kiva kuulla että sinäkin olet pikkuhiljaa siirtymässä vegaanikosmetiikan puolelle! Joo on kyllä kiva kun aina vaan enemmän perus marketteihinkin on tullut vegaanisia juttuja niin ruoka kuin kosmetiikkapuolellakin. Vegaanius vaatii joo vähän sitä selvittämistä ja vaivannäköä, mutta ainakin minusta se on ollut vaan kivaa ja tosi palkitsevaa puuhaa! :) Hyvää uutta vuotta!

      Poista
  3. Mä käytän melkeen samoja tuotteita, paitsi shampoon ja hoitoaineen oon korvannut mustasaippualla :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla, ainakin itse tykkään noista kovasti! :)

      Poista
  4. Katselin joskus juurikin Cittarissa, että sieltä löytyi aika paljon vegaanisia tuotteita :) Mie en itse ymmärrä niistä juurikaan mitään, sillä olen niin perusmeikkaaja ja sekasyöjä, etten ole perehtynyt asioihin juurikaan - en käytä eläimillä testattuja meikkejä, mutta esimerkiksi tuosta eläinperäisyydestä en osaa sanoa mitään :/

    VastaaPoista
  5. Itsekkin kyseisiä merkkejä kokeillut ja varsinkin urtekramin tuotteet ovat käyttöön jääneetkin. Urtekramia kannatan etenkin edullisuuden takia, koska usein vegaaniset tuotteet tuppaa olemaan hieman kalliimpia, kuin normaali tuotteet. Etenkin juuri vartalovoiteet ja deodorantit ovat käyttöön jääneet, itselläni ainakin kyseinen dödö hoitaa saman asian, mitä markettien vähän tujummat. Laveralta taas olen kokeillut kasvovettä, mutta itselläni kyseinen tuote kuivatti ihoa liikaa, liekkö ollut tuote vääränlainen minulle. Zuiin meikkejä olet kokeillutkin, jäikö niistä mikään käyttöön? Itse tykkään myös Faith in naturen shampoosta ja hoitoainetta olen myöskin käyttänyt, suklataata ja kookosta olen käyttänyt. Sekä Lushia kannustan myös testaamaan, etenkin palashampoot ja kuorinnat ovat kivoja. Itse olen myös aivan rakastunut suomalaisen Lifehair merkin oliivi hoitosuihkeeseen, jota sitäkin saa usein ihan perus marketeista. Ja nuo Hurraw huulirasvat ovat myöskin kivoja, se kookos tuoksuu niin taivaalliselta. Kauhea sepustus, innostuin vähän ;D kiva kuitenkin, että olet itsekkin löytänyt itsellesi mieleisiä tuotteita :)

    VastaaPoista
  6. Ei kyllä aiheeseen liity, mutta mielestäni blogisi on ihanan selkeä tai sitä on todella miellyttävä ja helppo lukea. Hyvää työtä siis! :)

    VastaaPoista

Sisällön tarjoaa Blogger.